הורשת עיזבון במקרה של גירושין
אחת הסיטואציות המאתגרות, שבהן נתקלות משפחות – היא צוואה ישנה, שנערכה לפני, שסיטואציה משפחתית השתנתה.
בכך שונה חוק הפלת"ד, שמבוסס על עקרון האחריות המוחלטת, משאר חוקי הנזיקין, שמבססים את האחריות המשפטית לפיהם על עקרון הוכחת אשמו של הנתבע. כלומר, רק במקרה שהתובע יוכיח שהנתבע אכן אשם בגרימת הנזק שנגרם לו, תוטל על הנתבע אחריות לפצות את התובע בגין הנזקים הללו.
כדי לאפשר את מימון הפיצויים לכל נפגע בתאונת דרכים לפי חוק הפלת"ד, הטיל המחוקק את החובה לרכוש פוליסת ביטוח חובה על ציבור הנהגים, וזאת במסגרת פקודת רכב מנועי [נוסח חדש], תש”ל – 1970.
כדי לאפשר את תשלום הפיצויים במקרים שבהם לנהג שהיה מעורב בתאונת הדרכים לא היה ביטוח חובה בתוקף במועד התאונה והנפגע נסע עמו ברכב, או שהנהג אינו ידוע, כמו בתאונת פגע וברח, או שחברת הביטוח שהנפיקה את פוליסת ביטוח החובה הפכה לחדלת פרעון, הורה המחוקק על הקמת תאגיד קרנית, לפי סעיף 10 לחוק הפלת"ד, וקבע כי בכל המקרים הללו ניתן יהיה להגיש תביעת פיצויים כנגד תאגיד קרנית. מימון תשלום הפיצויים של תאגיד קרנית נעשה באמצעות העברת חלק מכספי דמי הביטוח של פוליסות ביטוח החובה מחברות הביטוח לתאגיד קרנית.
בהתאם לעקרונות הבסיסיים הללו, חוק הפלת"ד גם קובע כנגד מי יש להגיש את תביעת נזקי הגוף בגין תאונת הדרכים, וזאת לפי זהות הנפגע.
כלומר, הקביעה מי יהיה הנתבע בתביעה לפי חוק הפלת"ד נעשית לפי זהותו של התובע שנפגע בתאונה, וזאת כפי שיפורט להלן:
אם הנפגע בתאונת הדרכים הינו נהג הרכב, עליו להגיש את תביעת נזקי הגוף שלו כנגד חברת הביטוח שביטחה את הרכב שלו בביטוח חובה, וזאת כמובן בתנאי שיש לו ביטוח כזה בתוקף. אם לנהג אין ביטוח בכלל או אין לו ביטוח בתוקף, הוא לא יכול להגיש תביעה לפי חוק הפלת"ד, אלא יהיה עליו להגיש תביעת נזיקין רגילה כנגד נהג הרכב האחר שהיה מעורב בתאונה, בתנאי שהיה נהג כזה, וכן בתנאי שאותו נהג היה אשם בגרימת התאונה. במקרה כזה, יהיה עליו גם להוכיח את אשמו של הנהג האחר, שכן התביעה תהיה לפי עקרונות של פקודת הנזיקין.
אם הנפגע בתאונת הדרכים הינו נוסע ברכב, עליו להגיש את תביעת נזקי הגוף שלו כנגד חברת הביטוח שביטחה את הרכב שבו הוא נסע בביטוח חובה, וזאת גם במקרה שבו התאונה עירבה כלי רכב אחרים שגרמו לתאונה. לפיכך, כאשר מדובר בתאונה בה מעורבים מספר כלי רכב, ולרבות תאונת שרשרת, כל נוסע צריך להגיש את התביעה שלו כנגד חברת הביטוח של הרכב שבו הוא עצמו נסע. אם לאותו רכב אין ביטוח חובה בכלל או אין לו ביטוח חובה בתוקף, יהיה על הנוסע להגיש את התביעה כנגד קרנית.
אם הנפגע בתאונת הדרכים הינו הולך רגל, עליו להגיש את תביעת נזקי הגוף שלו כנגד חברת הביטוח שביטחה את הרכב שפגע בו. ושוב, אם לרכב הפוגע אין ביטוח חובה בכלל או אין לו ביטוח חובה בתוקף, וכן במקרה שבו הנהג הפוגע אינו ידוע כמו במקרה של תאונת פגע וברח, יהיה על הולך הרגל להגיש את התביעה כנגד קרנית.
יש לשים לב שחוק הפלת"ד עוסק רק בהגשת תביעות בגין נזקי גוף (לרבות נזקים נפשיים) שנגרמים עקב תאונת דרכים, וכי הוא אינו עוסק בתביעות נזקי רכוש שנגרמים עקב תאונת דרכים.
לגבי תביעת נזקי רכוש, יש לשים לב שניתן להגיש אותה כנגד נתבעים שונים:
בכל שאלה והתייעצות בנושא תביעת נזקי גוף בתאונת דרכים עם עורך דין תאונות דרכים מטעם משרד עורכי דין דוד סער, השאירו לנו פניה באתר או צרו עמנו קשר טלפוני.
אחת הסיטואציות המאתגרות, שבהן נתקלות משפחות – היא צוואה ישנה, שנערכה לפני, שסיטואציה משפחתית השתנתה.
האופציה הראשונה: גירושין לאחר הזכייה וטרם חתימת החוזה. האופציה השנייה: גירושין לאחר חתימת החוזה.מה עושים עם המשכנתה?
מהו הסכם ממון בעצם? כיצד מומלץ לגשת לניסוח הסכם ממון מבלי ליצור אי נעימות? מתי ניתן ומומלץ לערוך הסכם ממון בין בני־זוג? מהו הליך עריכת הסכם ממון בין בני־זוג? מתי ואיך ניתן לבטל הסכם ממון?
ייתכן ואתם מודעים לכך שבן משפחה הוריש לכם נכס או כספים, אך עדיין אינכם יודעים כיצד לממש את הצוואה הזו. אכן, מדובר בסיטואציה לא נעימה.
אפוטרופסות וייפוי כוח מתמשך; עניין של שליטה
תפקידו של בית המשפט
ליווי משפט יידרש בכל אחד מהמקרים הללו
לדאוג עוד היום לעתיד שלכם
כאשר אדם נפטר ואינו משאיר אחריו כל ירושה, בית המשפט קובע למי יחולק רכושו. לעתים, הקביעה של בית המשפט שגויה או לא הוגנת. במצב כזה, הקרובים לו, הרוצים לשמור על זכויותיהם, יכולים להגיש התנגדות להחלטה. במאמר זה נדון בשלבים השונים להגשת התנגדות לצו ירושה.
בכל שנה מוגשות לבתי המשפט בישראל עשרות אלפי תביעות העוסקות בנזקי רכוש לרכבים. מדובר בשרות תביעות בכל יום, במסגרתן תובעים הנפגעים פיצוי הולם מחברות הביטוח, כשלעתים התביעה מוגשת כנגד הנהג הפוגע עצמו.
נפגעי תאונות דרכים זכאים למגוון זכויות והטבות מטעם גורמים שונים, על מנת לסייע להם להתאושש ולהחלים מהתאונה.
במדריך הבא מטעם משרד עורכי דין דוד סער, נפרט באריכות אודות כלל הזכויות העומדות לצידם של נפגעי תאונות הדרכים.
לצד המידע האמור במדריך, אנו מזמינים אתכם להתייעץ עמנו בכל שאלה. ניתן ליצור עמנו קשר טלפוני, להתכתב עם נציג בצ'אט או להשאיר פניה לקבלת שיחה חוזרת.