מימוש צוואה

ייתכן ואתם מודעים לכך שבן משפחה הוריש לכם נכס או כספים, אך עדיין אינכם יודעים כיצד לממש את הצוואה הזו. אכן, מדובר בסיטואציה לא נעימה.

היכן נמצאת הצוואה האחרונה והעדכנית ביותר?

הדבר הראשון שחשוב לבדוק הוא האם נכתבה צוואה מעודכנת לאחר זו שאתם מודעים אליה. גם אם אותה סבתא או אותו דוד רחוק הבטיחו לכם לפני שני עשורים שיורישו לכם חלק מביתם, יתכן והדברים השתנו מאז. נכדים נולדו, ילדים התבגרו וכעת הצוואה המעודכנת העבירה אליהם את הנכס. לכן, מתבצע תהליך בבית המשפט המכונה "בקשה למתן צו קיום צוואה". בקשה זו מתפרסמת בעיתונות בישראל, ומיועדת לאפשר למי שיש בידו צוואה שונה מזו שיש אצלכם, להביע התנגדות לקיום הצוואה ולהציג את הנימוקים.אם אין מחלוקת על תוכן הצוואה, התהליך יהיה פשוט מאד. רשם הירושה מורה על קיום הצו, ואז אתם יכולים לממש את הנכסים לפי רצונו של המנוח.

מימוש צוואה: בדרך כלל הסיטואציה יותר מורכבת

למרבה הצער, היות ופעמים רבות מדובר ברכוש שעשויה להיות עליו מחלוקת, תהליך קיום הצו עשוי להיות מורכב. אם לאחר הפרסום בעיתונות היומית, צד שלישי טוען כי מגיע לו חלק ברכוש, אתם עשויים למצוא את עצמכם בהליך משפטי שיכול להמשך בין מספר חודשים לשנים. אם אכן ניתן להוכיח כי הצוואה שבידכם תקפה, שהיא לא נכתבה בלחץ וכי המנוח אכן התכוון להוריש לכם חלק מעיזבונו, תוכלו להסתייע בשירותי עורך דין לענייני ירושה, שמתמחה בצוואות ולבצע מימוש צוואה.

מדריך מימוש צוואה – השלבים שתעברו

כדי להקל עליכם להבין את התהליך, נגדיר את השלבים השונים שתצטרכו לצלוח עד להצלחת מימוש צוואה.

  • השגת תעודת פטירה חוקית
  • השגת צוואה מקורית
  • אישור על הגשה של בקשה בדואר רשום לזכאים לעיזבון על פי הצוואה
  • מילוי טפסי בקשה למימוש צוואה
  • תשלום אגרה על הבקשה
  • הוספת "תצהיר הסתלקות" אם חלק מהיורשים אינם מעוניינים לקבל את חלקם בעיזבון
  • פרסום בעיתונות המקומית
  • אישור תשלום על דמי פרסום
  • הגשת בקשה לרשם לענייני ירושה (לעתים תדרשו לפנות לבית הדין הרבני)

האם רצוי להסתייע בעו"ד בתהליך?

החוק אינו מחייב שימוש בשירותיו של עורך דין לצורך מימוש צוואה. עם זאת, היות ומדובר בהליך בירוקרטי סבוך ומורכב, שיש לבצעו בצורה נכונה, מומלץ להעזר בשירותי עורך דין המסייע לכם לאחר חתימה על יפוי כח מתאים. עורך דין יכול להגיש את הבקשה בצורה יעילה באינטרנט, בצורה מקוונת, ולהתחיל את התהליך במהירות.

מה עושים אם קיימות התנגדויות לצו קיום הצוואה?

אם הוגשו התנגדויות למימוש צוואה, הרשם לענייני ירושה מפסיק את הטיפול בה ומורה על העברת הדיון לבית הדין לענייני משפחה, זאת עד שתתקבל הכרעה בדבר חלוקת רכושו של המנוח. הרשם לענייני ירושה עשוי גם לזהות פגם כלשהו בצוואה, ולהמליץ על דיון בבית המשפט, כדי לממש את הצוואה גם אם לא התקבלה התנגדות מפורשת. לאחר שהוגשו המסמכים הדרושים, ניתן להמשיך את התהליך באמצעות מעקב מקוון אחר העדכונים באתר הרשם לענייני ירושה.לסיכום, מימוש צוואה עשוי להיות פשוט יותר אם מבצעים אותו בסיוע של עורך דין מומחה לענייני משפחה וצוואות. חשוב לבצע את כל השלבים בתהליך לפי המדריך מעלה, כדי להבטיח את הטיפול המהיר ביותר על ידי הרשם לענייני ירושה. אם קיימת מחלוקת, ייצוג של עו"ד בבית הדין לענייני משפחה, עשוי להגדיל את סיכוייכם לקבלת החלק המגיע לכם בעיזבונו של המנוח.

הסכמי ממון

מהו הסכם ממון בעצם? כיצד מומלץ לגשת לניסוח הסכם ממון מבלי ליצור אי נעימות? מתי ניתן ומומלץ לערוך הסכם ממון בין בני־זוג? מהו הליך עריכת הסכם ממון בין בני־זוג? מתי ואיך ניתן לבטל הסכם ממון?

התנגדות לצו ירושה

כאשר אדם נפטר ואינו משאיר אחריו כל ירושה, בית המשפט קובע למי יחולק רכושו. לעתים, הקביעה של בית המשפט שגויה או לא הוגנת. במצב כזה, הקרובים לו, הרוצים לשמור על זכויותיהם, יכולים להגיש התנגדות להחלטה. במאמר זה נדון בשלבים השונים להגשת התנגדות לצו ירושה.

כנגד מי מגישים תביעת נזקי גוף בגין תאונת דרכים?

חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 ("חוק הפלת"ד") מאפשר (כמעט) לכל מי שנפגע בתאונת דרכים להגיש תביעה לקבלת פיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו לו עקב התאונה, וזאת ללא כל קשר לשאלה מי אחראי ואשם בגרימת התאונה, ואף אם התאונה נגרמה באשמתו של הנפגע שמגיש את התביעה, ולרבות במקרה של תאונה עצמית (והכל בכפוף לחריגי החוק).

תביעת נזק רכוש לרכב

בכל שנה מוגשות לבתי המשפט בישראל עשרות אלפי תביעות העוסקות בנזקי רכוש לרכבים. מדובר בשרות תביעות בכל יום, במסגרתן תובעים הנפגעים פיצוי הולם מחברות הביטוח, כשלעתים התביעה מוגשת כנגד הנהג הפוגע עצמו.

זכויות נפגע תאונת דרכים

נפגעי תאונות דרכים זכאים למגוון זכויות והטבות מטעם גורמים שונים, על מנת לסייע להם להתאושש ולהחלים מהתאונה.

במדריך הבא מטעם משרד עורכי דין דוד סער, נפרט באריכות אודות כלל הזכויות העומדות לצידם של נפגעי תאונות הדרכים.
לצד המידע האמור במדריך, אנו מזמינים אתכם להתייעץ עמנו בכל שאלה. ניתן ליצור עמנו קשר טלפוני, להתכתב עם נציג בצ'אט או להשאיר פניה לקבלת שיחה חוזרת.

דילוג לתוכן